Aprovat pel comissariat del Tricentenari i el Departament d’Ensenyament de la Generalitat de Catalunya
PER A
QUI?
Per a qui?
- Escoles: La història és sempre difícil d’explicar, per això aquest pot ser un material que permeti explicar-la d’una manera més lùdica i sigui més senzill apropar-la als nens i als nois. Moltes disciplines s’hi barregen: les manualitats, les de desenvolupament intel·lectual en la investigació, la lúdica amb el joc i els escacs com joc intel·lectual i d’estratègia per a desenvolupar les capacitats dels nois i noies. Les escoles hi trobaran les aplicacions que elles mateixes li vulguin donar i segons l’edat dels nois. Recomanat per a les activitats extraescolars fomentant la creativitat i la intel.ligència. Cada u pot escollir un personatge, fer-se’l seu, pintar-lo, explicar la seva història... Ningú ha dit que tots els peons de La Coronela cal que portin el mateix uniforme!
- Famílies: Els particulars el plaer de retrobar l’ànima jove i gaudir d’una bona partida d’escacs, tot i explicant als més joves els fets de 1714 cabdals per al desenvolupament posterior de la nostra història i de qui som. No cal dir que us proposem la versió per a colorar, molt més divertida i que permet a cada u personalitzar cada personatge. Qualsevol pintura acríl.lica serveix. De veritat, tampoc és tant difícil i el resultat excel·lent, us ho diu un sapastre amb aquestes coses. Però són 36 peces i porten temps i paciència.
- Amics i clubs d’escacs: Una bona partida d’escacs amb personatges que corresponen a la nostra història. Escacs de qualitat i pintats a mà.
- Modelistes: Es pot jugar amb els colors i així definir diferents personatges, però també es podrien canviar les bases de les figures per donar-li encara més història i realisme. Per exemple es podrien fer les bases de Villarroel, Casanovas i La Coronela en forma de Baluard, car va ser allà on van mostrar la seva heroïcitat; i en el cas de l’exercit castellà amb Dragó, Berwick i Granader en forma de trinxera perquè va ser aquest el seu atac. No cal dir que pintant diferentment la Coronela en podreu fer quants batellons en vulgueu, el mateix que amb les cavalleries, per exemple.
Aquesta vol ser la meva modesta contribució a la difusió de qui som, què som, perquè som.